“Resorno ministarstvo će izlaziti u susret i pružati podršku ovakvim firmama da bi mogle ulagati u nove mašine i opremu, ali i izmjenom zakona omogućiti da se oslobode poreskih izdvajanja u visini investicije koju realizuju”, poručio je Petričević.

Izvršni direktor “Tehničkog remonta” Bratunac Marko Mrkajić izjavio je da je njihov rad transparentan i da žele da pokažu koliko je od privatizacije ove firme uloženo u njeno opremanje, organizovanje proizvodnje i novih programa, kao i zapošljavanje radnika.

On je istakao da ohrabruje izjava ministra Petričevića da će doći do izmjene određenih zakona, čime će biti priznate investicije i da će firme koje incvestiraju dobiti određene olakšice i podsticaje za rad, što će ih stimulisati, olakšavati im dalje investiranje u razvoj, osvajanje novih programa i širenje proizvodnje.

Mrkajić kaže da je u posljednje četiri godine investirano deset miliona KM u proizvodnju u ovoj firmi, vraćeni su svi naslijeđeni dugovi prema radnicima i plate se redovno isplaćuju.

“`Tehnički remont` zapošljava 200 radnika i u prvoj polovini ove godine u planu je otvaranje novog pogona u kojem će posao dobiti još 50 radnika”, precizirao je Mrkajić.

Petričević danas će u Bratuncu posjetiti i dvije drvoprerađivačke firme u Bratuncu, a u 15.00 časova planiran je sastanak sa ruskim privrednicima.