Talenat i ljubav za harmoniku dječak je naslijedio od oca Slaviše, magistra harmonike i direktora Muzičke škole “Kornelije Stanković” koja ima odjeljenja u Bijeljini, Ugljeviku i Beču.

Perić je rekao Srni da je Đorđe, zahvaljujući mnogobrojnim takmičenjima, nastupima i koncertima u zemlji i inostranstvu, imao priliku da upozna mnogo popularnih i uspješnih ljudi iz svijeta muzike, glume, sporta, pa i politike, a učešću u ovoj humanitarnoj akciji pristupa sa velikim poštovanjem i iskrenim osjećanjima.

Prema njegovim riječima, Đorđe je ove godine nastupio u Beču pred zvaničnicima Austrije na otvaranju izložbe slika, u Budimpešti kao pobjednik festivala pred zvaničnicima Mađarske, a na poziv proslavljenog režisera Emira Kusturice nastupio je na svečanoj akademiji povodom otkrivanja spomenika braći Sokolović u Andrićgradu, gdje su među zvanicama bili tadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, akademik Matija Bećković, zvaničnici iz Srbije i mnoge druge ličnosti kulturnog i javnog života.

“Posebna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti organizatore humanitarne akcije, na čelu sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predstavlja mi veliko zadovoljstvo pozdraviti mlade talente koji su najbolji ambasadori humanosti našeg društva”, istakao je Perić.

On kaže da toplim i humanitarnim gestom djeca pomažu djeci, što daje posebnu veličinu akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

“Kao roditelj jednog mladog, humanog bića, koji svoje prve korake usmjerava ka pomoći onima kojima je pomoć zaista neophodna, osjećam se ponosnim”, ističe Perić.

Humanitarne akcije, kaže, doživljava kao ljubav i jednu vrstu potrebe, jer u tome leži veličina čovjeka, od njegovih prvih aktivnosti, pa nadalje kroz cijeli život.

“U vremenu koje nas nemilosrdno gazi, ovaj poduhvat neka bude zvijezda vodilja – da humanost pobjeđuje sve nevolje”, poručio je Perić i pozvao sve ljude dobre volje da se odazovu i podrže ovu akciju svojim skromnim doprinosom i da ona bude svima podsticaj za dalji humanitarni rad.

Perić kaže da je on počeo da svira harmoniku sa šest godina, a njegov sin Đorđe je već u četvrtoj godini svirao klavir, a od pete je počeo da svira harmoniku i da osvaja nagrade stručnih žirija i simpatije publike.

Mali virtuoz iz Bijeljine ne samo da korača muzičkim putem svog oca, nego oživljava njegove snove i glumi ga u spotu “Snovi stvaraju budućnost”, za koji Perić kaže da je njegova životna i muzička priča o pozitivnim uzorima i pravim, tradicionalnim vrijednostima.

“Harmonika je instrument sa kojim se na ovim prostorima identifikujemo, dio je naše tradicije, ali je danas nezasluženo svedena, mahom, na kafansku muziku, iako zaslužuje mnogo više”, ističe Perić.

On kaže da ljubav i znanje prenosi na sina i na brojne generacije mladih talenata koje uči o mogućnostima i raznolikosti muzike koja može da se stvara harmonikom.

Perić vjeruje da će neka nova djeca, poput njegovog sina, talentom i radom vratiti sjaj akademske muzike, pogotovo harmonike, naspram ili uz komercijalnu muziku.

“Izuzetno mi je drago što je Đorđe krenuo mojim stopama. U suštini, ovo je naša priča o patrijarhalnosti, o porodici, o pozitivnim uzorima, ali i o radu koji čini da snovi postaju stvarnost”, zaključio je Perić.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, i ove godine, deveti put po redu, sprovodi se humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korištenje robotike, a takav savremeni tretman trenutno ne mogu dobiti ni u Srpskoj, ni u Srbiji.

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i podizanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne
paralize, spina bifide, te povredama glave i kičmene moždine.

Novina je da su partneri predsjednika Srpske u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da, zajedničkim snagama, obezbijede pomoć za drugare koji imaju potrebu za robotski asistiranom rehabilitacijom.

Riječ je o mladim talentima iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

U okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” 23. decembra sa početkom u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održano donatorsko veče, u toku koje će građani biti u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.