Video posljednje etape pogledaje na sljedećem linku.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović pohvalila je danas sve učesnike i organizatore Međunardne biciklističke trke Beograd-Banjaluka.

U trci na relaciji Prnjavor-Derventa-Bijelo Brdo-Srbac-Mali Razboj Ljevčanski-Nova Topola-Laktaši-Klašnice-Banjaluka učestvovalo je 176 biciklista iz 30 zemalja.

Radojičić, Davidovićeva i Cvijanovićeva (Foto: RTRS)

Pobjednik jučerašnje etape od Bijeljine do Teslića bio je Holanđanin Vouter Vipert iz “EvoPro rejsinga”.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka startovala je 18. aprila u beogradskoj opštini Obrenovac.

Trka je bila podijeljena u četiri etape – Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka.

Biciklistička trka Beograd - Banjaluka (Foto: RTRS)

Biciklistička trka Beograd – Banjaluka (Foto: RTRS)

Biciklistisu dolazili iz Srbije, Irske, Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Bjelorusije. U slovenačkoj ekipi je i Gašpar Kaprašin, pobjednik prošlogodišnje trke.

Učestvuju čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski “Gasprom”, italijanske “Sanđemini” i “D’amiko” i austrijski “Hrinkof”. Premijerno je predstavljen i kolumbijski “Bicikletas strongmen”.

Trinaesta biciklistička trka označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu.

Biciklizam - Start (Foto: RTRS)

Biciklizam – Start (Foto: RTRS)

Poseban značaj ima što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.

Trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se istovremeno pripremaju i za veliki gran tur “Điro d’ Italija” i “Tur d’ Frans”, a dobila je i ekonomsku i turističku dimenziju.

Biciklistička trka Beograd-Banjaluka održala se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Radovana Viškovića.

Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.