„Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo bih i molim se Bogu da nema nikakvih podela među nama nego da nam bude jedina politika, jedini pogled i jedini put – dobro našeg naroda“, rekao je patijarh Irinej u uskršnjem intervjuu za Televiziju Hram, koji će biti emitovan u petak, 26. aprila, uveče.

Poglavar SPC je rekao da „bez jedinstva našeg, nama nema opstanka na ovoj vetrometini“, i da „jedina nada, jedino spasenje jeste – jedinstvo među nama“.

Podsetivši da je sredinom ovog meseca proveo više dana na Kosovu on je naglasio da „nije istina da nema Srba na Кosovu“.

Kako je naveo, nema pripadnika srpskog naroda koliko je nekada bilo, ali je jedan veliki deo ostao i veruje da „ima onih koji bi se rado vratili kada bi imali gde da se vrate“.

„Nama Кosovo i Metohija nije jaram. Jeste jaram blagodati, Božiji jaram, ali ne jaram koji nas pritiska i goni da se odreknemo naše svete Zemlje“, napomenuo je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC poželeo je, povodom Uskrsa, svima sve najbolje od Gospoda, slogu i ljubav i u porodici i van porodice.

„Da nam Hristovo Vaskrsenje osvetli put Božanskom svetlošću kojom treba da idemo“, poručio je patrijarh Irinej u intervjuu za TV Hram, čiji se deo već može videti u najavi na njenom sajtu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime