Predsednik Vučić je na ove dve televizije imao 1.830 sekundi, a premijerka Brnabić 2.793 odnosno čak 50% više! Ovaj podatak nije prošao neprimećeno u vrhu SNS-a i izazvao je puno polemika. Osnovno pitanje je zašto je formalni vlasnik ove dve kuće Srđan Milovanović dao ovakav nalog svojim urednicima. A jasno je da se ovo nije desilo slučajno jer u istom periodu je na RTSu odnos Vučića i Brnabićke 4.661 prema 1.334. na Pinku 6.606 prema 4.832, na TV Happy 1.122 – 491!

Dakle, prosečan odnos je tri prema jedan u korist Vučića, osim na ove dve televizije. Apsolutno je nemoguće da bilo ko osim Vučića ima veću medijsku prisutnost na nekoj televiziji, osim ako to nije odluka vrha te televizije

Da stvar bude zanimljivija ovaj monitoring je pokazao još jednu bitnu razliku kada su u pitanju TV Prva i B92 i ostale tri televizije koje su u službi Vučićevog režima. Naime, Nebojša Stefanović, ministar policije i po zakonu šef kriznog štaba, zbog sukova sa Vučićem je odavno na ledu. Zato se i pored funkcije skoro uopšte nije pojavljivao u medijima, iako bi trebalo da bude apsolutno suprotno.

Kada se pogledaju podaci vidi se jasna podela na one koji slede naredbu da se Stefanović ignoriše i one koji rade suprotno. Tako je Stefanović na RTS-u imao 24 sekunde, na TV Happy 56, a na Pinku čak 1.381 sekund i na TV Prva i B92 1.064 sekunde. I dok Pink sekundažu može da objasni ogromnom sekundažom Vučića i Brnabićke, pa se provukao i Stefanović, na TV Prvoj i B92 se jasno vidi da je Stefanović u procentima bio daleko zastupljeniji nego na ostalim televizijama.

Videćemo u periodu koji je pred nama kako će se ponašati nabrojane televizije i kakve će posledice biti za one koji očigledno ne prihvataju da sede samo na jednoj stolici, posebno što je jasno da se ta stolica ozbiljno ljulja.