Tegeltija je u obraćanju rekao da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata BiH i Crne Gore sa Evropskom unijom i izrazio nadu da ovo nije posljednji i da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspješnih projekata.

– U narednim godinama potrudićemo se da i drugi graničeni prelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku – istakao je Tegeltija.

Zajednički granični prelaz Vraćenovići izgrađen je na teritoriji Crne Gore, a integracijom dva granična prelaza u jedan zajednički, u kome od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)

Ovaj savremeni granični prelaz, površine je 9.000 metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)Granični prelaz sa Crnom Gorom (foto: RTRS)

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.