Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE

Ministarstvo odbrane sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim sanitarnim službama određuje ko će ulaziti u kamp, u skladu sa procenom lekara.

Naselje šatorskog tipa u Moroviću može da primi do 500 osoba kojima će Vojska Srbije obezbediti zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda

“Molim sve građane da se pridržavaju uputstava, da slušaju nadležne organe i da na taj način zaštite i sebe, ali i sve druge građane”, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom  Milanom Mojsilovićem obišao danas u Moroviću.

Vojska Srbije je uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike
Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši lekari na granicama ocene da mogu da postanu zdravstveni rizik – objasnio je Vulin.

Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda

On je rekao da će svi takvi biti smeštani u prihvatni kamp u Moroviću, gde će morati da prođu kroz odgovarajući period izolacije, intenzivnog medicinskog praćenja, a na taj način će i njihovo zdravlje biti zaštićeno, kao što će biti zaštićeno i zdravlje svih građana Srbije.

“Svi koji smatraju da treba da dođu u Republiku Srbiju, moraju isto tako da prihvataju zakone i pravila koja važe u Republici Srbiji, kako za vreme vanrednog stanja, tako i posle njega. Ministarstvo odbrane sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova i pripadnicima pogranične policije, i naravno sa nadležnim zdravstvenim službama će voditi računa o zdravlju ljudi koji će se nalazili u kampu u Moroviću”, naglasio je Vulin.

Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda

Vojska Srbije će, naglasio je on, u skladu sa potrebama, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantin i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene korona virusom.

“Na taj način ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje svih ostalih građana Srbije”, poručio je ministar Vulin.

Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov istakao je da je u skladu sa odlukama i naređenjem, Vojska Srbije u najkraćem mogućem roku podigla kamp u Moroviću.

U ovom kampu su stvoreni svi uslovi, ne samo za život i rad, nego i za kotrolu i prevenciju i za one situacije koje bi
mogle da nas iznenade. U tom smislu, mi smo spremni i dalje da izvršavamo zadatke u skladu sa odlukom i naređenjem našeg
vrhovonog komandanta – istakao je general Todorov.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime