U Kliničkom centru u Nišu otkrivena je spomen ploča u čast ratnog hirurga i dugodišnjeg direktora Urgentnog centra u Nišu Miodraga Lazića. Otvaranju su prisustvovali direktor KC Niš Miodrag Perišić i mi nistar zdravlja Zlatibor Lončar.

Doktor Miodrag Lazić, poznatiji kao doktor Laza, preminuo je 14. aprila prošle godine, posle 15 dana duge borbe sa koronavirusom.

On je u oproštajnoj poruci, između ostalog, rekao da je „otišao časno pošteno“ i da je „kao direktor Urgentnog centra dva meseca pred penziju, stajao ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara“.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao da je Lazić bio doktor od velikog poverenja, kao i da je nesebično pomogao svima.

„Želim kažem porodici da se obično kaže da vreme može da leči, ali to se ovog puta nije desilo. Ne postoje reči kojima može da se opiše doktor Laza. Ne postoje ni osećanja koja mogu da se opišu kada pomislim na njega. Dok sam dolazio ovde, vraćale su mi se slike koliko je samo puta bio sa nama. To je bio čovek koji je svakog sekunda bio ovde, koji je znao da reši situaciju i pomagao je svima“, rekao je ministar zdravlja.

Dodao je da su ljudi koji su prisutni „samo promil onih koji su želeli da budu tu i da mu ukažu čast“.

„Želim posebno da skrenem pažnju svim lekarima i zdravstvenim radnicima koji će biti zaposleni u Urgentnom centru, da kada prođu pored ove table, da znaju da imaju veliku obavezu i da rade gde je i doktor Laza radio. Da znaju da moraju i da opravdaju poverenje koje su dobili da bi radili ovde“, rekao je Lončar.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime