– U emisiji ‘Utisak nedelje’ javno sam rekao da je Vučić da bi došao na vlast potpisao sedam tačaka u Berlinu koje je Tadić odbio da potpiše i da su glavne: priznanje Kosova kao nezavisne države, ukidanje Republike Srpske i da Srbija neće ući u EU, što niko nije demantovao kao i moja saznanja o Vučićevom pokušaju da se proda Telekom Srbija stranom investicionom fondu koji je vlasnik N1, a da oni zauzvrat bliskim Vučićevima ljudima prodaju ovu televiziju, što vlasnici, konkretno Nikos Statopulos, jedan od partnera u BC Partners, nisu pristali – rekao je Obradović.

Nebojša Stefanović FOTO: Milica Vučković
Nebojša Stefanović FOTO: Milica Vučković

On je istakao da su se već sutradan, posle njegovog gostovanja, pojavile Vikiliksove depeše američkog ambasadora iz vremena razbijanja SRS i stvaranja SNS koje jasno potvrđuju da su se takvi razgovori vodećih ljudi SNS vodili još tada sa predstavnicima američke ambasade u Beogradu.

Boško Obradović FOTO: Beta
Boško Obradović FOTO: Beta

– U tim razgovorima prednjačili su Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović koji su neprestano tražili prijeme u američkoj ambasadi, objašnjavali da su se promenili i odbacili nacionalističku retoriku SRS, da su spremni da priznaju Kosovo i da im samo treba malo vremena da se građani Srbije na to naviknu. Pojavljivanje ovih saznanja u javnosti dovoljan je razlog da Tužilaštvo hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića radi utvrđivanja elemenata krivičnih dela protiv teritorijalne celine Republike Srbije i rušenja ustavnog poretka, sadržanih u članovima 305, 306, 307 i 320 Krivičnog zakonika – izjavio je lider Dveri.

Podsetimo, Dveri su predale takvu prijavu protiv Vučića još septembra prošle godine i da do sada Više tužilaštvo nije reagovalo.

– Ako depeše Vikiliksa govore istinu, a do sada se pokazalo da je tako – Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić treba momentalno da podnesu ostavke – zaključio je Obradović.