foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nakon što je izgledalo da se stranka djelimično stabilizovala kao grom iz vedra neba desio se novi problem.

DNS su napustili odbornici Balaban, Jaćimović i Šibarević i prešli u DEMOS a vrlo brzo bi za njima mogli da krenu i neki predsjednici mjesnih odbora DNS-a nezadovoljni stanjem u DNS-u „koji već vrlo rado piju kafu s ljudima iz DEMOS-a“.

To je izazvalo i ogorčenje kod dobrog dijela starih članova koji traže da Milan Radović podnese ostavku zbog lošeg stanja u Gradskom odboru.

Radovića smatraju odgovornim jer nije obavljao konsultacije s odbornicima i dolazio do zajedničkih rješenja kao i da je samovoljno na poziciju načelnika Odjeljenja za strateško planiranje predložio Maju Jovanović što je za pomenuti trojac odbornika bilo apsolutno neprihvatljivo a pogotovo bez ikakve konsultacije s njima.

Zbog toga osnivači među koima prednjače Ostoja Barašin i Mira Popović, kao i Novo Grujić traže ostavku Milana Radovića i na mjesto predsjednika Gradskog odbora žele upravo da vide Miru Popović koja trenutno obavlja poziciju zamjenika predsjednika Gradskog odbora.

Njih dvoje su krenuli u ozbiljnu kampanju i rade na lobiranju predsjednika Mjesnih odbora u ovom pravcu a prećutnu podršku su dobili i od Marka Pavića koji je spreman da Radovića zadrži na mjesu potpredsjednika dok bi mu „objasnio” da mu je i mjesto predsjednika Gradskog odbora mnogo obaveza i veliko opterećenje.

Sam Radović ima namjeru da iz stranke otjera sve koji imaju ozbiljnu podršku baze a prvi na udaru biće upravo Novo Grujić.

Očito da za DNS predstoje crni dani jer se najavljuju novi prelasci iz DNS-a u DEMOS a barata se i sa poadtkom da 17 odbornika DNS-au cijeloj RS pregovara s ljudima iz DEMOS-a a moguće je i da bude prelazaka čak i ove sedmice.