Nakon što ga je sramnom odlukom Apelaciono veće suda BiH oslobodilo, uprkos izjavama brojnih svjedoka da je lično klao srpske civile i ratne zarobljenike na području Bratunca i Srebrenice, Orić se drznuo da zatraži izvinjenje od predsjednika Srbije, jer je javnosti govorio ono što samo pristrasni sud u Sarajevu nije imao uši da čuje.

– Očekujem od Vučića da mi se javno izvini za optužbe i klevetu koju je više puta javno izrekao… – rekao je Orić bez trunke griže savjesti za počinjene zločine nad nevinim Srbima u BiH.

Orić tvrdi da su ga zvala tri advokata i tražila od njega punomoćje za podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Srbije.

– Razmisliću i odlučiću da li ću to da uradim – dodao je Orić, odgovarajući na pitanja voditelja.

To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za Nasera Orića i primijetio da je očigledno da za , Srbe, neće biti pravde.

– Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo – kazao je Vučić.

I pored živih svjedoka koji, podsjetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

– Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvjedoče – rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

Galijašević: Orić je kriminalac i ubica

– Vrhunac bezobrazluka i licemerja, ne samo od Orića, od koga smo doživeli mnogo gore stvari, nego i od političkog Sarajeva, koje oslobađa ratne zločice – rekao je stručnjak za bezbednost i borbu protiv terorizma Dževad Galijašević za Televiziju Pink.

Kako dodaje, Naser Orić je paradigma jedne zalutale nacije.

– To je čovek koji je u ratu bio i kriminalac i ubica. To je čovek kome su bezbjednosne agencije, bošnjačke, sudile, gonile ga, napravile o njemu dosije od preko stotinu strana. To je čovjek koji je nekažnjeno brutalno ubijao i Bošnjake i Srbe, ali preko tri hiljade Srba je ubijeno brutalno i nekažnjeno. Zato imamo taj bezobrazluk da traži da se njemu čovek, koji je juče nagrađen kao političar mira, koji je dobio Zlatnog lava za napore koje čini za zbližavanje naroda, izvini.. To je dokaz da je pravosuđe u Sarajevu sramotno – istakao je Galijašević.