– Posljednjih mjeseci svjedoci smo brutalnih napada ratnih jastrebova iz reda bošnjačkog naroda predvođenih /liderom SDA/ Bakirom Izetbegovićem, /te članovima Predsjedništva BiH/ Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem kojima se ugrožava politička stabilnost i ustavno uređenje BiH definisano Dejtonskim sporazumom, te pokušava omalovažiti i ogoliti Republika Srpska zbog otpora unutarizaciji i majorizaciji srpskog naroda u zajedničkim institucijama – saopšteno je iz Organizacije starješina VRS.

U saopštenju se ističe da ovo nije borba za pozicije u zajedničkim institucijama, kako to neki predstavnici političkih partija žele predstaviti, već pokušaj zaustavljanja gaženja ustavnih osnova funkcionisanja BiH kao zajednice dva ustavnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda.

– Zar ratni poklič i prijetnja nosioca zlatnog ljiljana /takozvane/ Armije BiH Komšića, nije potvrda za to? Njemu se žuri u NATO, iako je pravo Republike Srpske da povuče sve ranije donesene odluke, što uostalom danas čine i drugi međunarodni subjekti u svijetu, i gradi put vojne neutralnosti – dodaje se u saopštenju.

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske poziva političke subjekte da stanu u jedinstven stroj odbrane Dejtonskog sporazuma koji garantuje ravnopravnost srpskog naroda i Republike Srpske kao ustavnopravnog subjekta BiH.

– Republika Srpska je zajedničko djelo VRS i naroda i u njene temelje ugrađeni su životi najboljih sinova i kćeri srpskog naroda koje niko ne smije nipodaštavati – ističe se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime