To je izjavio za Sputnjik lider turske partije Vatan Dogu Perinček. S druge strane, turski predsednik tvrdi da telo nije nađeno.

“Saznao sam od pouzdanih izvora u službama bezbednosti Istanbula da je Kašogijevo telo pronađeno u bunaru koji se nalazi u bašti na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije“, izjavio je sagovornik agencije.

Izvor lista “Hurijet“ u turskoj policiji ispričao je detalje istrage. Konkretno, policija je zahvaljujući patikama otkrila da je prema snimcima kamera za nadzor iz konzulata izašao “dvojnik“ novinara.

“Kada je Kašogi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne patike. Prva razlika koju je primetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele“, rekao je izvor.

Saudijski novinar i dopisnik “Vašington posta“ Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

Nakon višednevnog demantovanja optužbi, u petak uveče Saudijska Arabija je priznala da Kašogi jeste ubijen u njenom istanbulskom konzulatu, navodno nakon neplanirane “svađe i tuče“. Uhapšeno je 18 osoba i smenjen visoki zvaničnik saudijske obaveštajne službe.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.