Foto: Freeimages / Samantha Villagran

Kako se navodi u saopštenju, tri večeri zaredom radio Pink u 20.30 „zloupotrebljavajući dozvolu za rad, po nalogu Aleksandra Vučića“, emituje sedmominutne psovke i uvrede, sa konkretnim imenom čoveka na koga se odnose, koje upućuju određene grupe koje upadaju nezakonito na krovove zgrada emituju.

„Na taj način radio Pink, po već oprobanom modelu televizije Pink u slučaju crtanja mete Oliveru Ivanoviću, učestvuje u nasilju koristeći nacionalni resurs – frekvenciju države Srbije“, navodi se u saopštenju i dodaje da je REM dužan da hitno oduzme dozvolu za rad tom radiju.

U saopštenju se dodaje da su stanari zgrada na koje se postavlja ozvučenje izloženi pretnjama i „teroru režimskih huligana“ koji imaju zaštitu policije koja ne reaguje na prijave građana i „samo je pitanje trenutka kada ce doći do fizičkih sukoba“.

Dodaje se da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlast u panici, jer stotine hiljada građana „mirno i dostojanstveno, poštujući policijski čas“, svako veče pravljenjem buke sa svojih prozora učestvujuju u građanskoj akciji „Digni glas: bukom protiv diktature“, o kojoj izveštavaju najpoznatiji svetski mediji.