Komentarišući tvrdnje opozicije da je na izborima u nedjelju, 2. oktobra, pokradeno od 70.000 do 100.000 glasova, Deđanski je za Srnu naveo da će svako vidjeti da u priči opozicionara nešto ne štima, jer su prvo poručili da su pobijedili, a potom da su pokradeni.

– To znači da su lagali onda ili sad, ili da lažu i onda i sad, što je vrlo vjerovatno. Јednostavno, oni ne znaju kako da opravdaju izborni poraz, i to ne građanima, nego onima kojima su obećali da će da pobijede, pa ih vjerovatno ti sada teraju da izlaze na ulice da protestuju – smatra Deđanski.

Osvrćući se na za sutra u Banjaluci najavljeni protest opozicije, Deđanski kaže da opozicionare treba pustiti da šetaju jer “ko gubi ima pravo da se ljuti”.

– To je njihovo pravo. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Istina, protesti su matrica preko koje se izazivaju revolucije. To su probali da urade i u Srbiji, ali je Srbija uspjela to da prenebregne tako što je pustila da nasilnici pokažu da su nasilnici – izjavio je Deđanski.

Prema njegovoj ocjeni, ne bi trebalo odgovarati silom, osim u slučaju ugrožavanja ljudskih života ili institucija.

– Samo neka šetaju, neka protestuju. Život ide dalje, a Srpska će da opstane. Boriće se i dalje za prava Srba, a oni neka probaju sledeći put. Možda će ih pustiti da prevare narod, ali ovaj put nisu uspjeli – kaže Deđanski.

On je ukazao da opozicija, koja je govorila da će da radi u interesu Republike Srpske, treba da se zapita da li iko normalan u ovom vremenu pritisaka na Republiku Srpsku i Srbiju može da pravi novi haos.

Predstavnici opozicije najavili su da će danas u Sarajevu predati CIK-u prigovore i zahtjev za ponovno brojanje glasova na svim biračkim mjestima za nivo predsjednika Republike Srpske, a za sutra u Banjaluci protest.