Radomir Lazović FOTO: Milica Vučković

Stanovništvo će i za vreme prvomajskih praznika, kako sada stvari stoje, morati da provede 83 časa u karantinu, a jedinstvena opozicija povodom te odluke najavila je protest ispred Narodne skupštine koji će trajati od 18.00 do 20.10 časova.

– Pridružujem se apelu kolega iz “Ne davimo Beograd”, akciji koju je predlagala i Socijaldemokratska stranka i profesor Slobodan Prvanović, da pokažemo protest protiv svega što nam se dešava, protiv najrigoroznijih mera u Evropi koje, nažalost, po brojevima ne daju dovoljno efekta. U četvrtak, u 18 sati, kao naš lični čin protesta protiv svega što se dešava, što smatramo da nije u skladu sa demokratskim vrednostima, protiv zatvaranja na četiri dana, okupićemo se ovde kao narodni poslanici, lideri opozicije, da protestujemo protiv tog čina koji smatramo apsolutno neprimerenim i nepotrebnim. To je naš pristojan i normalan stav – rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Predsednik Inicijative “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović iskoristio je priliku da pozove sve građane kako bi i večeraas od 20.05 časova iskazali nezadovoljstvo pod nazivom “bukom protiv diktature”.

Radomir Lazović FOTO: Milica Vučković
Radomir Lazović FOTO: Milica Vučković

– Ključno je pitanje šta se dešava sa građanima i šta građani imaju da kažu i zato vas pozivam da sa svojih prozora i balkona dignete glas i pokažete bukom kako se borimo protiv diktature, da nećemo ćutati. Ovo je težak trenutak za sve građane koji su primorani da sede u svojim kućama, ali nisu primorani da trpe i ćute. Pozivam vas da bukom dignete svoj glas, da Srbija ne želi u diktaturu, da smo svesni gde nas vode i da se tome suprotstavljamo. Pritisak na diktatorski sistem mora trajati sve vreme i zato vas pozivam da večeras u 20.05 časova nakon aplauza i podrške za ljude koji rade pod rizikom, pokažete nezadovoljstvo u 20.05 sa svojih prozora i zahvaljujem se na pridruženju ovom buntu – rekao je Lazović.

Građani su u nedelju uveče širom Beograda i Srbije udarali u šerpe i duvali u pištaljke kao znak ogorčenosti i ljutnje diktaturom režima i nehumanim merama koji je isti doneo.