Međutim, u danu kada je PDP-ov kandidat za poslanika napravio incident provokacijom predsjednika Republike i premijerke, na Trgu se prvi put čuje jedna riječ. Revolucija!

Samo dva dana kasnije, na Trgu se otvoreno pojavljuju i lideri opozicije… Da li su tako skup i definitivno uključili u izbornu kampanju?

Dolazak Vukote Govedarice, Branislava Borenovića, Igora Crnatka, Adama Šukala i Draška Stanivukovića na Trg Krajine pratila je kamera agencije koja radi kampanju opoziciji, i ubrzo je na internetu objavljen spot.

Opozicija aktivno učestvuje u skupu i ikonografiji, još iz marta. Praktično i ne kriju da je projekat Pravda za Davida, dio njihove predizborne ponude. Nakon tvrdnji da neće biti izbora, uslijedila je nova – biće revolucija, kaže Dragičević.


Riječ revolucija je prvi put izgovorena. Ruka kao ruka u brojnim obojenim revolucijama. Tu su pjesma, svakodnevni performansi, a onda i provokacije. Vrijeđa se sve što nosi predznak Republike Srpske, MUP, predsjednik, Vlada, RTRS, a onda i SPC.

Medijski je podrška neizostavna. Nevladin sektor, podobni mediji, strogo kontrolisane društvene mreže. Svi ostali su protivnici, sotone i oni koje treba vrijeđati i napadati. Kroz cijeli igrokaz provlači se priča o jednoj i unitarnoj BiH.

Grupa oko Davida je ista kao grupa oko Vulića prije nekoliko godina. To kriju kao zmija noge, kao što kriju odakle stiže podrška.

Јedna je i od članova Udruženja Prijedorčanki Izvor. Onog istog koje tvrdi da se u Prijedoru dogodio genocid nad Bošnjacima. O tome, ali i o drugim stvarima kojima se pojedinci u Grupi bave u narednim danima.