Vučić je rekao i da ono što Priština nama radi, oni predstavljaju u razgovorima na drugačiji način, odnosno govore o svojoj ugroženosti.

On je srpskim novinarima, u pauzi sastanaka na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, rekao da je nakratko video Envera Hodžaja, a da su tu i Tači, Haradinaj.

“Oni rade ozbiljan posao, imaju ovde u Minhenu izvanrednog konzula, doveli su sve koje su mogli i Hodžaja jer perfektno govori nemački jezik. To nije za potcenjivanje. Sve što rade nama predstavljaju na drugačiji način, govore o svojoj ugroženosti. Govore ono što Evropljani žele da čuju”, kaže on.

Vučić dodaje da će večeras do kasno raditi na tome koji je najbolji ugao zauzeti za Srbiju na sutrašnjem panelu na kojem učestvuje sa Hašimom Tačijem.

Očekuje da će panel biti dobro posećen, a to što je na programu u 17 sati i što je predsedavajući Konferencije Volfgang Išinger moderator, po Vučićevom mišljenju, znak je da Kosovo ponovo postaje važna tema i govori o velikom značaju panela.

Govorićemo, svakako, istinu, ali ćemo da izaberemo najbolju taktiku za Srbiju, rekao je on.

“Platforma Albanaca je protiv dijaloga”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Minhenu da je ono što su kosovski Albanci dostavili skupštini kao platformu za nastavak dijaloga sa Beogradom zapravo – platforma protiv dijaloga.

“To oni otvoreno kažu – nećemo razgovor”, rekao je Vučić u izjavi za srpske medije.

Oni kažu – sve mora da bude u skladu sa njihovim ustavom, da se čuva, kako kažu, teritorijalni integritet i suverenitet Kosova, rekao je Vučić.

“Ako je to tako, šta onda tražite od nas, šta je to što želite od nas? Ja to ne razumem. Ako je to tako, dobro da ste nas obavestili i videću kako će i na koji način da na to da odgovaraju u budućnosti i kako će to da objasne bilo kome u svetu”, naveo je.

Na pitanje kako će on to objasniti ovde u Minhenu, Vučić je rekao:

“Videćete sutra, na čistom srpskom jeziku, ali nije važno na kom jeziku, važno je da svi razumeju, možda i na engleskom, I o tome treba da donesem odluku tek.”