Olimpijska baklja stigla u Banjaluku (Foto: RTRS)

Svečanost je upriličena ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske, a baklju su dočekali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i još nekoliko ministara Srpske.

Višković je poželio sreću svim učesnicima i izrazio zadovoljstvo što će EЈOF 2019 biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu. Podsjetio je da je Vlada Srpske za održavanje ovog festivala izdvojila oko četiri miliona KM.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva istakao je da je danas važan dan, jer je Republika Srpska u značajnoj mjeri podržala održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

– Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje ćemo imati u prilici pratiti. S ovim događajima vraćamo na scenu organizaciju velikih takmičenja u zimskim sportovima – rekao je Vuković.

Plamen mira juče su na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeli gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka.

Zvaničnici Srpske (Foto: RTRS)

Na EЈOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Olimpijska baklja stigla u Banjaluku (Foto: RTRS)