Štab bezbjednosne akcije, kojim rukovodi direktor Ćulum, čine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, a po potrebi biće uključeni i predstavnici drugih institucija i organizacija, koje će aktivno učestvovati u obezbjeđenju ove posjete.

Na današnjem prvom sastanku, Ćulum je članovima Štaba predočio osnovne mjere i radnje koje će biti preduzete u narednom periodu, a povodom priprema obezbjeđenja posjete ministra Lavrova, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Na osnovu iznesenih prijedloga, direktor Policije Srpske je prvi sastanak Štaba zaključio sa naloženim mjerama početnih priprema bezbjednosne akcije.

Osvrnuvši se na obezbjeđenje posjete predsjednika Savjeta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Valentine Matvijenko koje je, takođe, sprovedeno po prvom stepenu, direktor Policije je istakao da će iskustva iz ove bezbjednosne akcije biti dragocjena za obezbjeđenje posjete ministra Lavrova.

Posjeta ruskog šefa diplomatije zakazana je za 16. i 17. septembar na teritoriji gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo, navodi se u saopštenju MUP-a.