Prema informacijama koje nam dolaze iz Ministarstva bezbjednosti BiH, već danima usplahireni Mektić sklanja i uništava, spaljuje tragove svoga nezakonitog djelovanja. Prije svega razne nezakonite naredbe Obavjestajno bezbjednosnoj i drugim bezbjednosnim agencijama i direkcijama BiH, o praćenju i prisluškivanju najviših funkcionera Republike Srpske i drugih lica, enormnim sredstvima ministarstva koja je bahato trošio, tajnim putovanjima od Saudijske Arabije pa nadalje, privatnoj firmi registrovanoj u Španiji na čije račune su se sljevala novčana sredstva od prodaje oružja i municije, u kojoj je posredovao Mektić.

Svjestan da će predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično tražiti od Savjeta ministara kao pomoćnog tijela Predsjedništva, sve informacije, o funcionisanju svih ministarstava, prije svega bezbjednosti o nezakonitom tajnom praćenju i prisluškivanju mnogih funkcionera Republike Srpske i gradjana, uzbudjeni Mektić, uzorni partner nekoliko zapadnih obavještajnih službi, saučesnika u pokušaju da ovu neizbježnu priču koja će uskoro uslediti, stave u drugi plan ,plasiraju naprasno spinovanu, lažnu priču oko uloge predsjedavajućeg Dodika u aktivaciji MAP-a.

Tako je maštoviti Mektić, preko njemu bliskih opskurnih medija (BN TV i portala Istinito) koji se bave crnim pi arom, plasirao pamflet kako je navodno Dodik, na nedavnom sastanku sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za jugostočnu Evropu Metju Palmerom u Sarajevu, rekao “što se tiče puta BiH u NATO, tu priču gurajte ali zaobidjite Predsjedništvo BiH”.
Tu Mektićeva mašta ne staje, već ide dalje, pa kaže odnosno laže “Dodiku je cilj da predstavnici opozicije koji sjede u Savjetu ministara glasaju za takvu odluku”.
To što i ptice na grani znaju da je Dodik, shodno Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti, protiv ulaska BiH u NATO, ne ometa Mektićevu maštu. Ali očigledno da će uskoro i Mektićevoj mašti doći kraj kada ga zapljusne talas odgovornosti za zloupotrebe i nezakonitosti na poziciji ministra. Biće to neslavan kraj najvećeg političkog rijalitija u BiH koga je od svoje funkcije i ministarstva, sve ovo vrijeme pravio maštoviti lažac Mektić.