Foto: Tanjug / DAMIR SENCAR

„Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu napadača. Osoba je počinila samoubistvo“, saopštila je policija pola sata nakon incidenta.

Ranjenog policajca je odvezla Hitna pomoć sa lica mesta, a napadač je bio u begu.

Pucnjava se dogodila jutros nešto pre devet sati ispred ulaza u zgradu vlade, a pri pucnjavi se, tvrde, čuo rafal.

Više medija javlja da je policajac upucan iz kalašnjikova.

Stanje policajca je stabilno.

Ministri u šoku, Plenković i ranije tražio plan bezbednosti

Ministri branitelja i zdravlja, Tomo Medved i Vili Beroš, šokirani su jutrošnjom pucnjavom ispred zgrade vlade, a mediji podsećaju na izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je nedavno od ministra policije Davora Božinovića tražio da MUP sačini plan obezbeđenja vladinog objekta.

Plenković je to tražio pre otprilike mesec dana, kada je evroposlanik Živog zida Ivan Velibor Sinčidh ispred vladine zgrade dovezao kamion pun lubenica.

Plenković je tada, obraćajući se Božinoviću, rekao da je umesto lubenica moglo biti i nešto drugo.

Sinčić je dve sedmice kasnije ponovio sličan performans i ispred vlade istovario kamion soli, a da ga u tome niko nije sprečio.

Jutrošnji događaj prema izveštajima hrvatskih medija, ostavio je u šoku dvojicu ministara koji su gotovo u trenutku zatekli na licu mesta.

Potpredsednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved, navode mediji, bio je „vidno šokiran“, a novinarima je rekao da se čekaju informacije policije o događaju.

Upitan šta bi mogao da poruči građanima u ovako dramatičnoj situaciji, Medved je rekao: „Građanima možemo poručiti da je Hrvatska sigurna zemlja…“

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime