Srbija je dva puta vodila, ali na kraju izgubila od SAD 3:2 (15:25, 25:14, 21:25, 25:20, 15:10) u prvom meču C grupe u Bariju.

“SAD su zasluženo pobijedile, a mi smo imali šanse, dva puta prednost… U taj-brejku su dva puta pogodili liniju na servisu, to su već četiri poena razlike. Znali smo da je to njihovo jako oružje, u tome je bila razlika u odnosu na nas. Igrali smo egal sa pretendentom za jednu od medalja i to je pozitivna stvar. Možda bismo i objeručke prihvatili da igramo pet setova”, rekao je Grbić poslije utakmice.

Grbić dodaje da niko ne smije da potcijeni narednog rivala, selekciju Kameruna.

“Biće težak meč, Kamerun je slavio nad Tunisom 3:0. Nema distrakcija i mogućnosti za opuštanje. Moramo maksimalno da se spremimo. Danas nema slabih protivnika, svi igraju na “nož” i svi protiv nas hoće da igraju dobro”.

Odbojkaš Marko Podraščanin žali zbog poraza od SAD.

“Šteta, posebno što je prva utakmica na šampionatu, a znamo da će biti jedna od odlučujućih. Moraćemo da se izvlačimo protiv drugih… Bilo je dobrih stvari, vodili smo 1:0 i 2:1, ali pali smo na kraju. Oni su sasvim zasluženo pobijedili. Idemo dalje, moramo da zaboravimo ovaj poraz”, zaključio je Podraščanin.

Utakmica između Srbije i Kameruna igra se večeras od 20.30.