Draško Stanivuković poslanik PDP-a, Aleksandra Jerkov, Balša Božovic Maja Videnović poslanici DS-a

Boravak troje poslanika Demokratske stranke iz Srbije koje je predvodila Aleksandra Jerkov, inače predsjednik Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji, a koji su u Banja Luku došli angažmanom i sredstvima mladog banjalučkog tajkuna i manipulanta, poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, koji za svoje potrebe i lobiranje, uz visok honorar, angažovao beogradskog advokata Božu Prelevića, polako izbija na vidjelo.

Mladi tajkun Stanivuković, Prelevića je angažovao pokušavajući da ambiciozno, svoju tajkunsku biografiju zamjeni političkom, predstavljajući se kao “žrtva režima” u Republici Srpskoj u kojoj nema slobode, krše ljudska prava itd… i  kao proganjani demokrata  borac za ljudska prava a ne vlasnik “Poršea”  “Jaguara”,  “Mercedesa” i česti posjetilac svetski atraktivnih destinacija koji bi malo, trošeći enormno bogatstvo, sada da se bavi i politikom.

Na tom putu, Prelević za svog ambicioznog klijenta koji ne žali para, pronalazi Aleksandru Jerkov i prijatelje, koji se očigledno ne gade tajkunskih para. Naprotiv. Sve ostalo je već objelodanjeno. Gospođa Jerkov savjest je na pres konferenciji u Banja Luci oprala rečenicom “da se bori i teži da region bude demokratski”. O honoraru za svoj angažman ništa nije rekla.

Zanimljivo je da je predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac,  u izjavi za Srnu, nakon boravka gospođice Jerkov i prijatelja iz DS-a u Banja Luci, kod mladog tajkuna Stanivukovića, izjavio da nije upoznat o aktivnostima svojih poslanika. A kako bi i bio kada je to privatni aranžman.

Da je Stanivukovićev lobista advokat Prelević, inače blizak opoziciji u Srbiji, našao poslušne promotere njegovih interesa i da tajkunske pare mogu sve, dokazala je sama gospođica Jerkov koja je mladom tajkunu uz sve ovo,  obećala uvlačenje ni manje ni više, već Dunje Mijatović Komesara za ljudska prava Savjeta Evrope, koja je inostranu karijeru izgradila kao kćerka Tatjane Ljujić-Mijatović, velike obožavateljke Alije Izetbegovića i člana  Ratnog Predsjedništva BiH 92-95 godine. “Talentovana mala” kako je “babo” Izetbegović volio da kaže za Dunju, pokušava da čelnike  nekih od nevladinih organizacija u Republici Srpskoj, koje se bave  slobodama i ljudskim pravima, spoji  sa Aleksandrom Jerkov i pojedinim ekspertima iz Savjeta Evrope i da, po kratkom postupku internacionalizacijom “problema”, mladog tajkuna pretvore u demokrtskog političara. Sastanak bi bio u Beogradu. Stanivuković se u trenucima iskrenosti hvalio pred saradnicima da “ne žali para”.

Hitnost u slučaju mladog manipulanta Stanivukovića,koji je svoju političku karijeru vezao zloupotrebljavajući tragičnu i još nerazjašnjenu smrt  banjalučkog mladića Davida Dragičevića, posebno je preduzeta kada je mladi tajkun, izjavio da će uskoro, sa još nekim poslanicima iz PDP-a doći na proteste opozicije protiv Aleksandra Vučića  u Beograd, nudeći Aleksandri Jerkov 100 000 eura pomoći za organizaciju protesta.

U isčekivanju finiša nastavak u preobraćanju tajkuna u demokratskog političara slijedi.