Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija)

Јučerašnja naredba o obustavljanju istrage donesena je jer nema dovoljno dokaza da su osumnjičeni počinili krivično djelo. U pomenutom krivičnom predmetu istraga se nastavlja protiv nepoznatih počinilaca zbog krivičnog djela ubistvo, rečeno je Srni u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Na pitanje Srne zbog čega je tužilaštvo odlučilo da pokrene istragu protiv inspektora Uprave za organizovani kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i da li je tačno da je dostavilo pozive inspektorima za prepoznavanje osumnjičenih, u Okružnom javnom tužilaštvu su istakli da je 28. juna 2018. godine donesena naredba o sprovođenju istrage protiv dva nepoznata policijska službenika Uprave za organizovani kriminal.

U Tužilaštvu su naveli da je naredba o sprovođenju istrage donesena zbog krivičnog djela iznuđivanje iskaza od Boška Diljevića.

Na pitanje u vezi sa tvrdnjama MUP-a Srpske iznesenim u pritužbi upućenoj Visokom sudskom i tužilačkom savjetu da su postupajući tužilac Tatjana Ninković i tadašnji zamjenik okružnog javnog tužioca Zoran Bulatović odbili da prihvate uhapšene Boška i Bogdana Diljevića, te da su osumnjičeni za ubistvo pušteni na slobodu uprkos prikupljenim dokazima, u Okružnom javnom tužilaštvu su istakli da je za davanje tih informacija nadležan VSTS.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je nejasno zašto se Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci u slučaju ubistva Koprene bavi inspektorima Uprave za organizovani kriminal MUP-a, a ne osumnjičenima za ubistvo.