Foto: Agencija MNA

Jedan broj građana Čačka je sa svojim automobilima, motorima i biciklima, učestvovao u protestnoj  vožnji i poručio da je došlo vreme za promene, navodi MNA.

“Idemo korak po korak ka velikom buđenju naroda protiv ove vlasti. Većina građana smatra da nije normalno da izboru budu održani u vreme pandemije, da nema ni demokratskih uslova za njih, da se menjaju zakonu usred izbornog procesa, to nije bezbedno”, naglasio je Obradović.

Obradović je rekao da je krenuo sa nizom ličnih činova pobune i da će nastaviti sam, sa kolegama narodnim poslanicima Dveri, sa Dverima u celini.

“Pozivam i druge da nađu svoje načine pobune koji mogu biti individualni ili zajednički. Otvoren sam za razgovore sa ostalim kolegama iz opozicije i mislim da je to sad najvažnije da dođe do jednog konsenzusa i zajedničkog dogovora kako nastaviti sa buntom koji su građani počeli pre 15 dana sa svojih prozora”, istakao je on.

Smatra da u ovom treba da postoji jedinstvo i da je zajednička pobuna pravo rešenje koje vodi ka odlaganju izbora.

On je podsetio da će poslanici Dveri sutra na posebnoj konferenciji u Skupštini Srbije izneti stav Predsedništva pokreta u vezi sa bojkotom izbora.

Učesnici vožnje su se u 20.05 sati pridružili građanima koji udaranjem u šerpe sa svojih prozora i balkona protestuju već nekoliko nedelja.