Kako se navodi u saopštenju, lider Dveri Boško Obradović je ocenio na sastanku da Evropi nisu potrebni sukobi, već partnerstvo sa Rusijom.

“Evropa nema interes da se konfrontira sa Rusijom, naprotiv, postoji niz tema oko kojih se najbliže može sarađivati, posebno u sferi ekonomije i energetike, što danas prepoznaju brojni evropski političari i privrednici koji se zalažu za prekid sankcija prema Rusiji”, rekao je Obradović.

 Obradović je istakao “punu podršku teritorijalnom integritetu Rusije”, jer “nema sumnje da je Krim deo Rusije, kao što je Kosovo deo Srbije”.

žU ruskoj delegaciji su zamenica predsednika Odbora Ruske Dume za spoljne poslove Natalija Poklonska, zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov.

Muradov je istakao da je “podrška Dveri Rusiji i statusu Krima, kao delu Rusije, značajna”.

Muradov je naveo da je razlog njihovog dolaska sutrašnja “prva međunarodna konferencija o priznanju prava naroda Krima da se vrati pod okrilje Rusije”, u Ruskom domu u Beogradu. Tamo se očekuje “više delegata iz Srbije, Rusije i cele Evrope”.

“Ponovio bih poruku: Krim je Rusija, Kosovo je Srbija”, rekao je ruski zvaničnik.

Poslanica Dume, Poklonska prenela je “zahvalnost svih Krimljana srpskom narodu za podršku koju su im dali”.

“Krim i Sevastopolj su zaista Rusija. Mi smo pobedili blokade koje smo imali. Želim da poželim i Srbiji i Rusiji, pa i Ukrajini da procvetaju, da svi uživamo i baziramo se na hrišćanskim, evropskim vrednostima”, rekla je ona.