Foto: TANJUG

“Ja na neki način nastavljam i štrajk Aleksandra Martinovića pošto je on odustao. Preuzeću ideju i obavezu da tražim od tužilaštva i MUP-a da procesuiraju sve odgovorne u svim aferama visoke korupcije i kriminala u vrhu vlasti o kojima se godinama ćuti – od Savamale, slučaja helikopter, do Jovanjice i Krušika”, rekao je Obradović.

On je upitao “kako je moguće da tužilaštvo i policija reaguju na pritisak izvršne vlasti, a ćute na dokazane slučajeve kriminala i korupcije”.

Odgovarajući na pitanje o krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega i još tri osobe zbog incidenata ispred Skupštine Srbije, Obradović je rekao da zasad niko iz policije i tužilaštva nije tražio njegovu izjavu.

“Ali čujem, nemam još potvrde, da policija polako kontaktira ostalu trojicu koji su navedeni kao učesnici nekakvog incidenta. Videli smo da Marjana Rističevića niko nije dotakao, on je bio uzrok incidenta provocirajući okupljene”, tvrdi Obradović.

Obradović je nešto kasnije, na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, rekao da se neće pozivati na poslanički imunitet,

Kad je reč o zdravlju, Obradović je rekao da se oseća dobro.

Podsetimo, narodni poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odlučio je da prekine štrajk glađu, nakon saopštenja Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.