Guverner Kijevske oblasti Oleksij Kuleba rekao je da je gadjana oblast oko glavnog grada.Za sada nije poznato da li ima stradalih.

Napadi na Kijev učestali su od ponedeljka, kada je grad pogodjen najmanje četiri puta u žestokim udarima.

U ponedeljak je poginulo najmanje 19 ljudi i ranjeno više od 100 širom zemlje.

Kremlj sprovodi odmazdu za napad kojim je prošlog vikenda oštećen Krimski most koji povezuje to poluostrvo sa kopnenim delom Rusije.

U noćašnjem granatiranju južnog grada Mikolajeva uništena je petospratna stambena zgrada dok se borbe nastavljaju duž ukrajinskog južnog fronta.

Gradonačelnik Mikolajeva Oleksandar Sjekovič rekao je da su samo u jednom udaru uništena dva gornja sprata i da je ostatak zgrade u ruševinama.

Ranojutarnji napadi na ukrajinskom južnom frontu postali su svakodnevni od kada ukrajinske snage sprovode kontraofanzivu da povrate teritoriju koju je Rusija okupirala.

Zapadne vodje ove nedelje obećale su da će poslati još oružja Ukrajini uključujući sisteme za protivvazdušnu odbranu i drugo orudje i oružje za koje Kijev smatra da je od kritične važnosti da pobedi ruske okupacione snage.

Ukrajinska vojska saopštila je ove nedelje da je oborila desetine ruskih raketa i dronova shahed-136, tzv. dronova kamikaza, koji igraju sve opasniju ulogu u ratu.