Istakao je da advokati još nisu dobili zvanično rješenje.

Stevanović je najavio žalbu na odluku Suda.

Podsjećamo, u policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije Travel4Fun Saša Marković, direktor firme Promeding Dragan Dubravac i direktor Proknotrola Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama Prokontrol i Travel4Fun znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

– Kakva je to operacija bila i šta je imala za cilj govore i podaci da je poginuo 61 pripadnik Vojske Republike Srpske i MUP-a Srpske i 66 civila. Poginulo je više civila. Oni su ubijali što su vidjeli – naglasio je Milunović.

Komandant Prve lake pješadijske prnjavorske brigade Vlado Živković kaže da je dodatni podstrek srpskim borcima da odbrane ovaj kraj dala i činjenica da srpsko stanovništvo nije htjelo da napusti svoja ognjišta uprkos hrvatskom granatiranju.

– Bila je to situacija da se vode teške borbe, padaju hiljade granata, a niko od stanovništva ne pomišlja da napušta svoja ognjišta. Nama borcima je jedino ostalo da branimo ove prostore – naveo je Živković.