Foto: Goran Š./RAS Srbija

On je rekao da je pod tim nazivom ovjerena i kandidatska lista za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

Borenović je rekao da je Savez za pobjedu uvjeren u apsolutnu pobjedu na predstojećim izborima.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je zadovoljstvo što je kandidat Saveza za pobjedu i da u kampanju ulazi sa optimizmom.

”Entuzijazam Vukote Govedarice i moje iskustvo biće puno bolja kombinacija u odnosu na ono što nudi druga strana, a to su Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Oni su dugo u vlasti i sve bi ostalo isto, ako bi oni pobijedili”, rekao je Ivanić.

Lider SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je ponosan što mu je stranka u posljednjih godinu i po ukazala veliko povjerenje, kada ga izabrala za predsjednika SDS-a, a onda i kandidovala za predsjednika Republike Srpske.

”Ivanić i ja ćemo uraditi lavovski posao. Ivanić protežira sigurnost, a ne konflikt i glas za njega je siguran glas za RS”, rekao je Govedarica.

Potvrdio je da će NDP u slučaju pobjede koalicije na izborima dobiti ili poziciju predsjednika Vlade RS ili predsjednika NS RS.

Odgovarajući na pitanje zašto se za nosioca liste u Izbornoj jedinici dva za parlament BiH, ipak opredijelio za Obrena Petrovića, a ne Mladena Bosića, Govedarica je rekao da obojica zaslužuju značajnu pažnju.

”Bosić je dragocjen čovjek i potreban je SDS i ima svoje mjesto u SDS, ali ovaj put sam se odlučio za pobjedu. Smatram da Petrović može da donese pobjedu, imajući u vidu da je Doboj veliko biračko tijelo, koje je naviklo na Petrovića i na SDS. Duboko sam ubjeđen da pobjedom Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i formiranjem vlasti na nivou BiH, Bosić će u formiranju drugog doma parlamenta BiH imati značajnu poziciju”, rekao je Govedarica.

Lider NDP-a Dragan Čavić potvrdio je da će predstavnici opozicije prisustvovati sjednici Kolegijuma NS RS, a nakon toga saopštiti stav u vezi prisustva na posebnoj sjednici NS RS na kojoj bi trebalo da se raspravlja o izvještaju o Srebrenici od prije 14 godina.