Nema sumnje da predstojeći lokalni izbori u BiH predstavljaju i šansu za neke da povećaju svoj budžet. Nažalost nije riječ samo o političkim akterima već i o našim ,, kolegama,, novinarima.

Tako  su vlasnici  raznih portala, kojih je na stotine u BiH, pod opsadnim stanjem nudeći svoje promotivne  usluge kandidatima na izborima, medju kojima se često nalaze  i najprizemniji napadi i neistine upućene na račun   kandidata iz protivničkog tabora.

Ovih dana neki portali su  objavil,i kako neke njihove ,, neodgovorne kolege,, iz Bijeljine, plasiraju putem svojih portala hrpe neistina pa čak i prijetnji.

Riječ je, kako ovi portali navode, o izvjesnoj Zorici Kusmuk, stalno zaposlenoj u bijeljinskom lokalnom listu čiji je vlasnik grad Bijeljina.  Pomenuta Zorica ima i svoj privatni portal  koji joj, kako navode, u ovom momentu služi, da za nečiji dobro plaćeni račun, napada prije svega  Miću Mićića, aktuelnog gradonačelnika i kandidata za budućeg gradonačelnika  Bijeljine, njegovog zamjenika Marka Mihajlovića i još njih bezbroj iz gradske vlasti Bijeljina i vladajuće koalicije , plasirajući u javnost niz neistina na njihov račun. Pored toga, kako navode , predstavljajući se kao ,, veliki borac za pravdu,, pomenuta nerijetko poziva direktore raznih preduzeća koje pokušava reketirati plašeći ih objavljivanjem na svom portalu,, kompromitujućih,, tekstova o njima.Portali prenose kako se dotična Kusmuk ,upravo ovih dana, u svom užem krugu hvalila da je na taj način , jednim potezom,, izboksovala,, 2000 KM od direktora jedne velike firme iz Ugljevika.

U medjuvremenu je u javnost procurila i informacija da je tokom nedavne policijske akcije, u kojoj je izvršen pretres stana u Bijeljini brata vlasnice portala Zorice Kusmuk ,koji živi u drugom gradu, na površinu isplivale sumnjive radnje kojim  se bavi vlasnice portala. 

Naime u pomenutom stanu u Bijeljini, kako navode portali, koji je koristio izvjesni D. G. , kome je kao stanodavac Kusmuk izdala stan, pronadjena je i privremeno oduzeta jedna vaga za precizno mjerenje, te veći broj predmeta na kojima se nalaze tragovi bijele materije koja asocira na kokain.Kako portali prenose iz bijeljinske policije je navedeno da je pretres izvršen na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, te da pomenutom D.G. slijede zakonom predvidjene mjere. Zanimljivo je  da je vlasnica portala Kusmuk koja se u ovom neslavnom slučaju pojavljuje kao stanodavac bratovog stana, pojavljuje i kao  ,,advokat,, osumničenog?!

Naime portali navode da su indikativne njene posjete policiji i tužilaštvu tokom kojih se zabrinuto interesovala za sudbinu sporne osobe  kojoj je izdala stan a koju je dobro poznavala i prije izdavanja.

Portali se zato pitaju čime se bavi i koga štiti a koga napada ova ,, zaštitinica pravnog poretka,, koja usput živi život na ,, visokoj nozi,,.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime