Lažna vijest  redakciji BN televizije, koja godinama pokušava da diskredituje, kriminalizuje i unizi Milorada Dodika raznim iskonstruisanim pamfletima-lažnim vijestima i izmišljenim aferama, proizvedena je, kako saznaju naši diplomatski izvori, u kuhinji dopisništva BN televizije iz Beograda, na čijem čelu figurira izvjesni A. M. blizak centrima za produkciju lažnih vijesti.

Nakon prijema Dodika  na najvišem nivou u Briselu, koga BN televizija i njeni mentori ne mogu nikako da prevare, pribjeglo se diskreditaciji srpskog člana Predsjedništva BiH, što je omiljena disciplina bijeljisnke fabrike laži.

Ne znajući šta bi naveli kao razlog za  “evropske sankcije Dodiku”, ipak nemaštoviti  kreatori fake news vijesti su naveli da je to zbog “ponašanja policije i vlasti Republike Srpske prema demonstrantima iz grupe “Pravda za Davida”. E upravo tu su se i provalili i  identifikovali autori ovog pamfleta kao i šta im je namjera.

Za očekivati je da će se takvih pamfleta preko bijeljinske  fabrike laži plasirati još, posebno prilikom svakog susreta “omraženog”, Dodika sa evropskim i svetskim zvaničnicima.

Vidjećemo šta će BN- ova bulumenta smisliti nakon sastanka sa Štraheom, Salvinijem, Orbanom i još nekim, kako  se već nagovještava. Hoće li sve to BN i mentori preživjeti!?  Vidjećemo. No trebaće im  mnogo više mašte osim mantre o  grupi “Pravda za Davida”.