Draško Stanivuković (foto: ATV BL)

Poslanik PDP Draško Stanivuković upao je danas na privatni posjed preduzeća “Fruit Eco” iz Gradiške, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Sa Stanivukovićem je, bez dozvole vlasnika, na privatnom posjedu bio i predsjednik mladih PDP Ivan Begić.

Stanivuković se sa Begićem, koji ga je sve vrijeme snimao, nepozvan pojavio u voćnjaku preduzeća “Fruit Eco” u Gornjim Podgradcima. Sve vrijeme je ignorisao upozorenja zaposlenih.

– Ajde da se uslikamo pored traktora. Sad mi je rečeno da mogu da se uslikam, neka dođe policija, pa šta … da imam sličicu pored traktora – rekao je Stanivuković.

Nakon što su napravili sninmak, PDP-ovi Stanivuković i Begić su nastavili da omalovažavaju radnike preduzeća čiji je suvlasnik Igor Dodik.

– Ko ti je kupio telefon? Јel ti on kupio? – pitao je Begić.

Zapanjen još jednim Stanivukovićevim incidentom, njegov kolega iz Narodne skupštine Republike Srpske i šef poslaničkog kluba SNSD Igor Žunić, oštro reaguje.

– On je politička karikatura. Sve je stekao na grbači naroda. Ogromno bogatstvo je stekao nepotizmom, tačnije njegov otac je bogatstvo stekao političkim sredstvima i on crpi to bogatstvo ne radeći ništa u životu – izjavio je Žunić.Play Video

Žunić kaže da porodica Dodik ima pravo da se neometano bavi poslom u kojem je duže od 50 godina. Stanivukoviću spočitava drskost upada na tuđu imovinu, pravljenje predstava od svega i svačega, najzad i političku nedosljednost.

– Kroz podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju i nabavku poljoprivredne mehanizacije gospodin Miladin Stanić je dobio tri puta više podsticaja od Republike Srpske od porodice Dodik, ali normalno, to Stanivuković ne pominje – rekao je Žunić.

Stanivuković je nakon snimanja posjeda čiji je suvlasnik Igor Dodik, za Srpska info izjavio da nije upao na posjed nego je u preduzeće ušao da, kako kaže, uruči zahvalnicu direktoru u okviru akcije koju je pokrenuo kao poslanik.

Pravni zastupnici tog preduzeća, kako navodi ATV, najavljuju da će krivično i parnično Stanivukovića i Begića tužiti zbog ometanja privatnog posjeda, neovlašćenog snimanja, nepoštovanja epidemioloških mjera u vanrednom stanju i neovlašćenog snimanje dronom u neposrednoj blizini aerodroma.