Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i koalicija “1. mart”, ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

Nove provokacije Federacije BiH (Foto: atvbl.com)

Nove provokacije Federacije BiH (Foto: atvbl.com)

“Ovo nije prvi put da nam na ovakav način, pred obilježavanje 9. januara stižu provokacije iz FBiH”, potvrđeno je “Novostima” u institucijama Srpske.

Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske, kaže, za “Novosti”, da nije iznenađen ovim provokacijama.

“Svaki udar na Dan Republike Srpske, koji je za nas svetinja, još više jača instituciju i ujedinjuje srpski narod u Republici Srpskoj”, kaže Dukić.

On dodaje da muslimani moraju da shvate jednom zauvijek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović.

“Republika Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike. Bilo je u prošlosti iz Federacije BiH pokušaja da se ukine naš sveti praznik, a što su podržavali i pojedinci iz međunarodne zajednice. Sve napade smo odbili i Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se”, naveo je Dukić.