Serbia's Novak Djokovic reacts after he lost their semi final match against Daniil Medvedev at the Dubai Duty Free Tennis Championships in Dubai, United Arab Emirates, Friday, March 2, 2023. (AP Photo/Kamran Jebreili)

Srpski teniser Novak Đoković je i zvanično odustao od Mastersa u Majamiju, pošto zbog kovid pravila ne može da uđe na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

Đoković je šest puta osvajao titulu u Majamiju, a sada se povukao pre žreba, jer je očigledno da vlasti u Americi neće promeniti pravila oko ulaska nevakcinisanih stranca u zemlju.

Direktor turnira u Majamiju Džejms Blejk, inače bivši teniser, oglasio se zbog cele situacije sa Novakom.

„Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da uđe sa izuzećem, ali to se nije dogodilo. Očigledno je da smo jedan od najvećih turnira i da bismo voleli da na njemu imamo sve najbolje igrače sveta. Uradili smo što se moglo. Pokušavali smo da razgovaramo sa vladom, ali ta odluka nije bila u našim rukama“, rekao je Blejk za „Tenis Čanel“.

Novakov povratak na teren očekuje se u aprilu, kada će na programu biti Masters u Monte Karlu, koji će otvoriti sezonu na šljaci.

Srbin je prošle godine ispao u drugom kolu Monte Karla, te bi sada mogao da osvoji nove bodove na ATP listi.