„Zahvalan sam sudu što je doneo odluku da se poništi odbijanje moje vize za boravak u Australiji. Pored svega što se dogodilo, želim da ostanem i probam da se takmičim na Australijan openu. Ostaću fokusiran na to. Došao sam ovde da igram na jednom od najvažnijih turnira u istoriji, mom najuspešnijem, pred neverovatnim navijačima“, poručio je nasmejani Novak uz fotografiju na Tviteru sa najbližim saradnicima iz tima.

Đoković je slobodan, Đoković je trenirao, Đoković se opet bavi tenisom, i to je trenutno možda i najlepša sportska slika. Iz Australije sigurno.

“Za sada ne mogu da kažem ništa više osim hvala svima širom sveta koji su uz mene kroz sve ovo i što su me ohrabrili da ostanem jak”, dodao je Novak u objavi sa “Rod Lejver” arene.

Novak je na sudu pobedio Vladu Australije i odluka od ukidanju vize je poništena, a sudija je naredio njegovo momentalno puštanje. Ipak, i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracionu politiku Aleks Hok iskoristi diskreciono pravo i ipak deportuje Đokovića iako je sud drugačije odlučio.

“Novak je bio na terenu i trenirao malopre. Otišao je u Australiju da se bavi tenisom i da pokuša da osvoji još jedan trofej i napravi još jedan rekord. Otišao je sa najboljim namerama, imao svu traženu dokumentaciju i epilog svega ostalog smo konačno saznali. On je pre svega sportista, on je najbolji teniser svih vremena i sve što podržava u životu su njegovi ideali i principi, iako su ga oduvek etiketirali na razne načine, ali se uvek zalagao za slobodu izbora”, poručio je njegov brat Đorđe prilikom obraćanja porodice Đoković u Beogradu.

Da li će zaista biti proteran kao najveći kriminalac ili će imati priliku da napadne rekordni 21. grend slem i ispiše istoriju u slučaju da 10. put trijumfuje na Australijan openu? Svakako je već pobedio…

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime