On je, gostujući na RTS-u, objasnio da je „trenutno odlučio da to ne uradi“, ali i da je „ostavio otvoren um“.

To ne znači da nikada neće uzeti vakcinu protiv koronavirusa, s tim što je sada ponovio da je spreman da snosi posledice za činjenicu da se nije vakcinisao.

“Vaspitavan sam i odrastao sam u domu, u kulturi gde se vrednuje iskrenost i otvorenost. U skladu sa tim vrednostima sam postupio, svestan sam da se uoči odlaska u Australiju se nagađalo da nisam vakcinisan zbog nekih intervjua. Trudio sam se da status o vakcinaciji zadržim za sebe. Nisam mislio da ću morati da pričam o tome da bih mogao da igram tenis. To je zakonsko pravo. Kada sam polazio za Australiju odlučio sam da to objavim. Želeo sam da budem transparentan, bio je neizvestan moj odlazak tamo, ne žalim zbog toga. Da li bi izgledalo drugačije da to nisam uradio? Ne znam”, rekao je Đoković.

Ubrzo je dobio i direktno pitanje hoće li se vakcinisati…

“Držim otvoreni um, nisam isključiv. Sve je moguće, videćemo kako će se razvijati situacija. Trenutno sam odlučio da snosim posledice, speman sam na to kao što priznajem svaku grešku. To je odluka koju sam doneo svesno i nezavisno”, napominje Novak.

Podseća da bi voleo da igra na mnogo turnira, ali je svestan da to ne zavisi od njega, nego od pravila zemalja u kojima se turniri igraju.

“Imam veliku želju da nastupam na grend slemovima i velikim ATP turnirima. Pravila se stalno menjaju, ja sam otvorenog uma i pokušavam da razumem pandemiju i borbu sa virusom kao svi građani sveta. Hteo sam da se troduplo promeni ono što unosim u organizam, u tenisu svaka promena može da izazove pozitivne i negativne stvari. Što se tiče učestvovanja na turnirima ja sam spreman i željan da nastavim sa svojom teniskom karijerom”, jasan je Đoković.