Srbin je rekordnu sedmu titulu na Australijan Openu osvojio pobedivši Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2, 6:3.

“Želeo bih da uzvratim Rafi komplimente na svemu što je postigao u ove dve nedelje. Bilo je teško u ovom meču, ali tek si se vratio iz povrede koja te je odvojila od terena od septembra. Pokazao si meni, svojim kolegama i mladim igračima šta je definicija borbenosti i hvala ti na tome”, rekao je Novak posle ceremonije dodele pehara.

“Izvinjavam se, pokušavam da shvatim šta se sve dešava. Pre 12 meseci imao sam operaciju, a sad stojim ovde sa peharom. Šampion sam tri od četiri slema i to je neverovatno. Nemam reči.”

Trofej u Melbrunu treći je na najvećim turnirima koje je Đoković osvojio od povratka Marjana Vajde u tim.

“Hvala mom timu na podršci. Tenis jeste individualni sport, ali vi ste uvek tu. Napravili smo uspešnu formulu. Marjane, hvala što si se vratio u tim, Uli hvala što si tu uz mene i prineš o mom telu. Pozdravljam i moju porodicu, rekli su da će gledati. Trofeji su sad još posebniji kad imam nekog tako posebnog da podelimo radost. Pokušavam da ne uzimam zdravo za gotovo svu podrišku koju mi daju u ostvarivanju mojih snova”, zahvaljivao je Novak.

“Kao što je Rafa rekao ovo je najbolji turnir na svet. Činite da se svi osećamo kao kod kuće. Oseća se na svakom koraku da se igr atenis, cene nas na svakom koraku. Hvala na podršci. Ne mogu da vam zahvalim dvoljno. Vidimo se sledeće godine.”