“Velike čestitke. Apsolutno zasluženo. Da je bilo drugačije, ne bi bilo normalno, jer je apsolutno najbolji, imao je najbolju statistiku čitave sezone. Naravno, nisam ekspert za košarku, ali veliki sam ljubitelj i navijač – pratim sve naše igrače u NBA i Evroligi. Košarka je broj jedan sport kod nas, zemlja smo košarke, a sada smo pokazali i zašto”, naveo je Jokić na konferenciji za medije, posle pobede nad Mateom Beretinijem.

Fascinirao je Novaka podatak da Srbija ima MVP-ja Evrolige, Evrokupa i NBA lige, zahvaljujući priznanjima koja su dobili Vasilije Micić i Miloš Teodosić.

“To je nešto neverovatno. Čestitam svim momcima, i Vasi Miciću i Teodosiću i Džokeru. Obradovali su nas, predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način. Uspeti na način na koji je Jokić uspeo u NBA, sa svim ‘zverima’ koje tamo igraju, stvarno je za svaku pohvalu. Cela Srbija i sportska javnost treba da budu ponosni na njega”, jasan je Novak.

Posebnu pažnju privlače sada Olimpijske igre.

“On je izuzetan momak, veoma skroman. Imao sam priliku da provedem neko vreme s njim na prošlim Olimpijskim igrama, nadam se da ću ga i ove godine videti na Igrama. Mnogo mi je drago zbog njega. Njegova košarkaška inteligencija zaista je impresivna. Toliko mi je drago što on, takav kakav jeste, uspeva da nadmudri rivale. Um caruje, snaga klade valja – Jokić je dobar primer. Ako pametno treniraš i pametno igraš, u svakom sportu možeš da dostigneš vrh, nezavisno od, u odnosu na rivale u NBA, neke fizičke inferiornosti. Svaka mu čast, hvala mu”.

Novak je naveo i da će se u četvrtak fotografisati sa Jokićevim dresom, jer su mu stigle dve garniture i na taj način će uveličati ovaj uspeh.

Đoković je pobedio Beretinija sa 3-1, u petak u polufinalu igra protiv Rafaela Nadala.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime