Tačno 118 minuta igre bilo je dovoljno trostrukom šampionu turnira u Njujorku da završi posao u meču u kom je pokazao da je u odličnoj formi.

Bio je to zaista dobar meč i bez obzira što je Đoković slavio u tri seta, treba odati priznanje i Džumhuru, koji je igrao odlično, ali jednostavno nije mogao ništa protiv raspoloženog protivnika sa druge strane.

Bio je to 24. trijumf srpskog tenisera od početka godine, niz pobeda se nastavlja i ono što je najvažnije, Novak u ovom meču nije pokazao ni najmanji zdravstveni problem.

Prošle nedelje u Sinsinatiju mučio ga je vrat, sada takvih problema nije imao, kretao se besprekorno, stizao je sve loptice, jednostavno, bilo je uživanje gledati ga kako igra.

Početni set je bio maestralan, dobio ga je posle svega 24 minuta igre iako je u prvom i petom gemu bio suočen sa brejk loptama.

Novak je napravio brejkove u drugom i četvrtom gemu, posle 5:0 je izgubio gem a potom u narednom iskoristio prvu set loptu.

Za razliku od prvog, sasvim drugačija slika u drugom. Džumhur je proigrao, gledali smo odličan tenis, sijaset dobrih poena.

Nekoliko dramatičnih maratonskih gemova, koji su trajali i desetak minuta, u jednom od njih bila su čak 23 poena i šest brejk lopti za Novaka, ali tad ih nije iskoristio.

Napravio je Novak brejk u trećem gemu, poveo sa 2:1 a onda je došlo do verbalnog duela sa sudijom Damijanom Dumusuom, koji nije obavestio igrače o promeni pravila o peškirima i računanju vremena.

Novaka je to prilično izbacilo iz takta, pa je Džumhur vratio brejk (2:2), a onda smo gledali žestoku borbu do kraja seta.

Konačno, Novak je načinio brejk za 5:4, potom je odservirao za set i vođstvo od 2:0.

Odmah na startu trećeg seta, napravio je novi brejk poveo potom sa 2:0 i već tad je bilo jasno da je blizu pobede.

Do kraja, uspeo je da napravi brejk za 4:1, potom je dobio nova dva gema u nizu. Iskoristio je treću meč loptu i tako se plasirao u drugo kolo u kom ga čeka okršaj sa Kajlom Edmundom iz Velike Britanije.

Sve detalje meča između Đokovića i Džumhura mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

TOK MEČA, TREĆI SET:

6:1 – KRAJ MEČA! Novak je u drugom kolu

Dve meč lopte nije iskoristio Novak u ovom gemu. Treću nije propustio! Novak je u drugom kolu i igraće sa Kajlom Edmundom!

5:1 – Siguran gem

Odličan gem za Novaka, na putu je ka pobedi.

4:1 – NOVI BREJK! Novak sve bliži drugom kolu

Već poznat teren, zar ne? Novi brejk za Đokovića koji sada vodi sa 4:1 i dva gema ga dele od plasmana u drugu rundu.

Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin II

3:1 – Novak čuva servis

Džumhuru je ukazana pomoć u pauzi između dva gema, očigledno ga nešto muči. Opet je bilo problema, na 30:30 usledila je nova dupla greška za brejk šansu za Džumhura, koji je poslao lopticu u aut.

“Ajdeeee, čoveče, brate mili…”, otelo se Novaku.

Dobio je naredni poen, potom još jedan servis viner i Novak vodi sa 3:1.

Usput poznato je i sa kim će se sastati pobednik meča u drugom kolu. Kajl Edmund je pobedio Aleksandera Bublika sa 2:6, 7:5, 7:5, 6:0.

2:1 – Džumhur smanjio 

Damir je odigrao sasvim dobar gem, uspeo je da zaustavi Novaka u naletu i ne dozvoli mu novi brejk, 2:1.

2:0 – Potvrđen brejk!

Na 30:15 Novak je izvukao Damira na mrežu, a onda je usledio sjajan pasing-šot iz bekhenda za 40:15. Dobar poen za kraj i potvrdu brejka.

1:0 – BREJK! Savršen početak seta

Tako šampion počinje set, brejkom! Još je Novak nervozan zbog onog duela sa sudijom zbog peškira i računanja vremena između dva servisa, ali igra odlično. Odmah ima brejk. Sve ide po planu.

DRUGI SET:

6:4 – SET ZA NOVAKA!

Sjajan drop šot na koji Džumhur nije ni krenuo, doneo je Novaku dve set lopte. Prvu nije iskoristio, bila je to dupla servis greška, potom je dosuđen aut iako je Novak bio ubeđen da je bila linija.

“Sudija u stolici ništa ne radi, ništa ga ne zanima, samo izgovara rezultat”, komentariše Srđan Đoković.

Potom je Damir odigrao užasan smeč, promašio je teren, pa bekhend paralela koja je završila u autu i gotov je i drugi set – 2:0!