Novak je u četvrtfinalu trećeg grend slema sezone posle pet setova i više od tri i po sata tenisa uspeo da slavi preokretom 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Pregrmeo je do sada najtežu prepreku na turniru i u polufinalu će igrati sa boljim iz okršaja Davida Gofana i Kamerona Norija.

Posle okršaja sa Sinerom objasnio je da je odlazak u toalet pomogao da se sabere i preokrene. To je radio i ranije.

“Trebalo bi da vas provedem kroz treći, četvrti i peti set. Siguran sam da će biti mnogo prilika za njega na najvišem nivou, ima mnogo talenta, imao je dobar turnir i želim mu mnogo sreće do kraja godine. Prva dva seta, u odnosu na poslednja tri, imali smo dva različita meča. Izašao sam otišao do toaleta, pričao sam sebi motivacioni govor u ogledalu, zapravo je to istina. U ovakvim okolnostima kada se ne dešava mnogo pozitivnih stvari, kada lik razbija, potrebna je mala pauza da prikupiš misli i da sastaviš sve što imaš. Napravio sam brejk u trećem setu to je bilo važno, video sam nesigurnost kod njega, a iskustvo mi je pomoglo da se nosim sa ovim. Toalet pauza je bila prekretnica”, rekao je Đoković posle meča.

Podsetio je i da igra na vrhunskom nivou petnaestak godina, a pred Sinerom su tek one najbolje.

“Blagosloven sam da igrma profesionalni tenis već 20 godina, prolazim kroz iste momente sumnje kao i svi ostali, unutrašnja bitka je veoma bitna, kada to uspete da uradite onda i spoljašnja. Uspeo sam nekoliko puta da preokrenem kao i nekoliko puta ranije na grend slemovima. Možda je iskustvo, možda toalet pauza, ali sam preokrenuo”, kaže Novak.

Opisao je potom i šta oseća kada igra na Centralnom terenu koji ove godine obeležava stogodišnjicu.

“Sreća, ljubav, ponos, ispunjenost. Sve to osećam, većina igrača će se složiti da je ovo najvažniji turnir”, zaključio je srpski teniser.