An exterior view of the scene near a shooting is photographed Monday, Jan. 23, 2023, in Half Moon Bay, Calif. Multiple people were killed in two related shootings Monday at a mushroom farm and a trucking firm in a coastal community south of San Francisco, and officials say a suspect is in custody. (AP Photo/Jeff Chiu)

Grad Half Mun Bej nalazi se oko 50 kilometara južno od San Franciska.

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri poginule osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mestu u blizini našli još tri mrtve osobe, rekla je na konferenciji za novinare šerif Kristina Korpus.

Obe lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvestio San Francisko hronikl, jedna od njih je farma pečuraka.

Snimak koji je objavio ABC 7 iz Half Mun Beja, pokazuje hapšenje prilikom kojeg dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, naređuju muškarcu da izađe iz automobila. Osumnjičeni za pucnjavu je izašao, srušen je na zemlju i pretresen. Ubrzo je na mesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

U automobilu osumnjičenog pronađeno je oružje, rekla je Korpus.

https://youtube.com/watch?v=c3p1SNc1rM0%3Fenablejsapi%3D1

Poslednje masovno ubistvo dogodilo se pre samo dva dana u Monterej Parku gde je u pucnjavi ubijeno 11 osoba.

https://youtube.com/watch?v=56TkZDBCkB4%3Fenablejsapi%3D1

O pucnjavama je obavešten i američki predsednik Džozef Bajden, napisala je na Tviteru njegova portparolka Karin Žen-Pjer. Predsednik je „pozvao savezne snage reda da pruže svu potrebnu pomoć lokalnim vlastima“, dodala je.