Ovu informaciju potvrdili su iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području Kantona Sarajevo u svojim koritima.

– Što se tiče proteklog dana, gledano po opštinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području opštine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano – kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabilježene i na području opštine Novi Grad, gdje je voda takođe prodrijela u veliki broj objekata.

– Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove opštine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Meser i Robot. Takođe, na području ove opštine izvršeno je 80 evakuacija –  dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području Opštine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

VODOSTAЈ MILjACKE I DALjE VISOK, ALI ЈE MANjA OPASNOST OD IZLIЈEVANjA

Vodostaj nabujale Miljacke u Sarajevu i dalje je visok, ali je situacija jutros malo bolja nego juče jer je manja opasnost od izlijevanja rijeke, javljaju federalni mediji.

Miljacka je juče nadošla skoro do ruba korita tako da su građani strahovali da bi se voda mogla preliti i poplaviti gradske ulice, ali to se nije desilo.

Najveće probleme u sarajevskim opštinama napravile su rijeke Bosna i Željeznica na području Ilidže.