Foto: ATV

“Srbi se zapošljavaju – saglasan sam i nemam nikakav problem da se zaposli Srbin u Sarajevu, ali je, očigledno, problem kad se Srbi iz SNSD-a negdje zaposle, dok ako se zaposle Srbi iz drugih političkih partija – to je u redu, oni su Srbi”, rekao je Šulić.

On je, povodom navoda da je ministar inostranih poslova u tehničkom mandatu Igor Crnadak /PDP/ nakon opštih izbora 2018. godine zaposlio više od 100 ljudi, rekao da opravdanje iz tog ministarstva za toliki broj ljudi ne može biti “Srbi se zapošljavaju”.

“Ne može biti odgovor na zapošljavanje – `Srbi se zapošljavaju`. A, kada nekog iz SNSD-a zaposle, onda je to partijsko zapošljavanje”, rekao je Šulić u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Šulić je ocijenio da, ukoliko se iznose podaci ko je koga zaposlio i na koju poziciju, treba biti korektan prema sebi i reći da zapošljavaju i jedni i drugi.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je predstavljen izvještaj Komisije za utvrđivanje sukoba interesa, prema kojem je u toku 2018. godine ta komisija donijela 23 rješenja od čega su četiri o utvrđenom sukobu interesa.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da je porazno što su lani, prema izvještaju Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa, u organima vlasti o radu utvrđena samo četiri sukoba interesa u cijeloj Srpskoj, iako ih je bilo daleko više, pogotovo kada je riječ o nepotizmu i zapošljavanju rodbine pojedinih funkcionera na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime