Savčić je upitao da li neko misli da će takvo “dijeljenje pravde” obezbijediti mirnu i perspektivnu budućnost u BiH. Istakao je da sve to nije normalno i pored očiglednih dokaza i saznanja šta se ovdje desilo i ko su počinioci, te da je riječ o planskom i organizovanom zločinu protiv srpskog stanovništva.

– To su te naknadne rane koje se otvaraju i iz godine u godinu produbljuju čekajući pravdu, a u međuvremenu protiv velikog broja Srba podižu se optužnice, čak i za potpuno izmišljene događaje – naglasio je Savčić, koji je danas u Bjelovcu prisustvovao obilježavanju 27 godina od stradanja Srba .

Prema njegovim riječima, da li neko ko ovako radi i “dijeli” pravdu misli da će to obezbijediti mirnu i perspektivnu budućnost narodima BiH.

Predsjednik BORS je istakao da Srbi, sve dok postoje, moraju da traže pravdu za svoje stradale jer je veliki broj svojim životima platilo slobodu koju srpski narod danas ima, što se ne smije zaboraviti.

Savčić je poručio da se pamćenje mora prenositi na mlađe naraštaje da ne dožive istu sudbinu i da Srbi moraju istrajavati na traženju pravde, da odgovaraju svi koji su počinili zločine.

Osim nepravde, jer nema procesuiranih, Savčić je ukazao na paradoksalnu situaciju da su Srbi s ove strane rijeke Drine ginuli, a da su sunarodnici, koji su u to vrijeme bili pod međunarodnim sankcijama, to gledali i nisu pružali pomoć.

– To će ostati zabilježeno u našoj i svjetskoj istoriji i to moramo pamtiti da nam se ponovo ne dogodi – napomenuo je Savčić.