epa10325972 Goalkeeper Vanjia Milinkovic-Savic (L) in action against Thiago Silva of Brazil during the FIFA World Cup 2022 group G soccer match between Brazil and Serbia at Lusail Stadium in Lusail, Qatar, 24 November 2022. EPA-EFE/Ali Haider

Brazil je upisao prvu pobedu na Mundijalu, a tom prilikom je u fokusu javnosti očekivano bio Dragan Stojković Piksi koji je vratio veru u srpski fudbal.

Ipak, bio je i u fokusu igrača Brazila jer im se nije dopao jedan šaljivi komentar.

Uoči susreta je Stojković želeo da apostrofira koliko je Brazil napadački moćan i koliko polaže aduta na napad.

„Igraće s četvoricom napadača? Pa imaju li oni uopšte odbrambenih igrača?“, poručio je Piksi.

To mu Tijago Silva nije oprostio. Shvatio je to kao provokaciju na račun defanzivaca i očigledno je to bilo posebno gorivo za defanzivnu liniju. Shvatili su ovo kao pravu priliku da Stojkoviću pokažu da greši.

To je upravo istakao i kapiten Brazila

„Dan pre meča je njihov trener rekao da igramo s četvoricom napadača i pitao ima li Brazil ikog da čuva gol. To nije bilo lepo, to je nedostatak poštovanja. Mi brazilski defanzivci imamo veliku istoriju. Imam je ja, Markinjos, Danilo, Alex Sandro… Ima je i golman Alison. Mislim da je taj trener trebalo da prikupi više informacija o protivnicima“, rekao je Silva.

Pitali su ga i da li je tu informaciju preneo Tite kao način da motiviše ekipu.

„Danas sve stigne do vas. Mobilni, društvene mreže… Ne želiš možda to da pratiš, ali sve saznaš. Otvoriš Instagram i sve vidiš. Ja ne volim mnogo da pričam o rivalima, sve ih poštujemo. Srbiji nismo dopustili nijednu priliku. Nadam se da će sledećih nekoliko puta moći malo bolje proučiti našu momčad i imati malo više poštovanja u svojim izjavama“, rekao je uvređeni Silva i potcenjivački odgovorio na komentar koji je očigledno pogrešno protumačio.