Prethodno je Nešić potvrdio da su smijenjeni Popović, Tadić i Јovičić, a nakon toga objavljeno je da je i Aćić razriješen dužnosti.

– Za gospodina Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno prijetnje članu DNS-a, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je nesprovođenje politike DNS-a – rekao je Nešić za RTRS.

Ranije danas Savo Popić, novoizabrani odbornik DNS-a u Bijeljini, prijavio je bijeljinskoj policiji da mu je prijetio stranački kolega Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Popović je za RTRS rekao da nikom nije prijetio, te da Nešić “smišljenim konstrukcijama pokušava da ga diskredituje kako bi zadržao većinu u Predsjedništvu, koja je dovedena u pitanje”.

– Јedan od načina da se održi na mjestu predsjednika DNS-a je smjena neposlušnih potpredsjednika, kako bi ga pozicija predsjednika DNS-a zaštitila od nadolazećih istražnih radnji i onih koje se uveliko vode protiv njega u nadležnim tužilaštvima – poručio je Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime