Nešić je pohvalio ove agencije zbog pravovremenog djelovanja i sprečavanja teškog terorističkog akta čije bi posljedice bile nesagledive, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

– Kako bi svi zajedno mogli da preventivno djelujemo i preduzmemo adekvatne radnje i mjere, zatražio sam da mi u najkraćem mogućem roku dostave informacije kojima raspolažu, a koje se odnose na stanje borbe protiv terorizma, te postojanje i djelovanje bezbjednosno interesantnih lica povezanih sa međunarodnim terorističkim organizacijama i opasnostima za naše društvo”, rekao je Nešić.

Napomenuo je da je sprečavanje terorističkih aktivnosti obaveza cjelokupnog bezbjednosnog sektora.

Istakao je da se nada da će Tužilaštvo BiH do kraja istražiti ovo krivično djelo i da će pravdi biti privedeni svi umiješani, ma gdje oni bili.

– Protiv ovakvih zločinačkih djela država mora djelovati i preventivno i represivno, jer niko od nas ne želi da nam se ponove napadi na policijske stanice ili da se, ne daj Bože, dese napadi slični onima koji su se dešavali po Evropi i svijetu. Ova prva varnica nam mora biti signal da spriječimo veći požar – poručio je Nešić.

Sud BiH odredio je Kapiću jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizam.

Kapić je osumnjičen da je kontaktirao s pripadnicima radikalnih struktura “Islamske države” i planirao teroristički napad na jednu džamiju u BiH.