Foto: Clive Rose/Getty Images

Podmlađeni tim Dejana Savića, bez Filipa Filipovića, braće Pijetlović, Andrije Prlainovića, obojice Mitrovića ipak nije uspeo da ponovi igru od pre nekoliko dana i parira znatno iskusnijem rivalu.

Srbiju je sa četiri pogotka predvodio Strahinja Rašović, dok su po dva gola za Španiju dali Fernandes Miranda, Munaris Egana i Tahulj Kompte.

Srbija je loše ušla u meč, Španci brzo stižu do dva gola prednosti, ali krajem prve četvrtine Strahinja Rašović najavljuje buđenje “delfina”.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno, napad je delovao nemoćno, odbrana neorganizovano, često su kasnili naši igrači, a ni golman Rističević nije bio na nivou iz pretohdnih mečeva, posebno sa Grčkom (16 odbrana).

Uz sve to, nije nam “legao” ni sudijski kriterijum, Španci su bukvalno svakom napadu imali igrača više i to su maksimalno koristili, pa su serijom 4:0 stekli ogromnih pet golova prednosti (6:1).

Rašović i Jakšić vraćaju Srbiju u život sa dva gola do poluvremena, naš tim se dodatno raspucao u trećem kvartalu, ali Španci nisu popuštali već su na svaki gol odgovarali istom merom.

Vico u završnici perioda smanjuje na -3, Srbija popravlja odbranu u odlučujućoj četvrtini i dolazi u priliku da se vrati u egal, ali previše su grešili naši vaterpolisti u napadu pa su tu priliku ispustili.

Španija će u polufinalu igrati s boljim iz duela između Hrvatske i Nemačke. U preostalim četvrtfinalima igraju Mađarska – Australija i Italija – Grčka.

Srbija će igrati za plasman od 5. do 9. mesta.